Avem o politică de returnare de 15 de zile, ceea ce înseamnă că aveți la dispoziție 15 de zile de la primirea articolului pentru a solicita returnarea.
Pentru a fi eligibil pentru returnare, articolul dumneavoastră trebuie să fie în aceeași stare în care l-ați primit, nepurtat sau nefolosit, cu etichete și în ambalajul original.
Veți avea nevoie și de chitanța sau dovada achiziției.
Pentru a începe un retur, ne puteți contacta la vanzari@kindertain.com Vă rugăm să rețineți că returnările vor trebui trimise la următoarea adresă: Oradea, Bihor, Str. Movilitei nr 1.
Dacă returnarea dvs. este acceptată, vă vom trimite un AWB de expediere pentru retur, precum și instrucțiuni despre cum și unde să trimiteți coletul. Articolele trimise înapoi la noi fără a solicita mai întâi retur nu vor fi acceptate. Ne puteți contacta oricând pentru orice întrebare privind returnarea la vanzari@kindertain.com.

DAUNE ȘI PROBLEME
Vă rugăm să verificați comanda, starea coletului si a ambalajului la primire și să ne contactați imediat dacă articolul este defect, deteriorat sau dacă primiți un articol greșit, astfel încât să putem evalua problema și să o corectăm.
Dacă ambalajul produsului prezintă urme clare, vizibile de deterioarare va rugăm să consemnați, într-un proces verbal, împreună cu agentul de la firma de curierat, toate problemele existe. În acest fel pot apărea cât mai puține probleme.

EXCEPȚII/ARTICOLE NERETURNABILE
Pentru articolele făcute la comandă ( mobilierul executat după indicațiile și / sau schița dvs ).

Din păcate, nu putem accepta returnări ale articolelor ce fac parte dintr-o reducere sau carduri cadou.

SCHIMBURILE
Cea mai rapidă modalitate de a vă asigura că obțineți ceea ce doriți este să returnați articolul pe care îl aveți și, odată ce returnarea este acceptată, faceți o achiziție separată pentru noul articol.
Dacă mărfurile sunt expediate în Uniunea Europeană, aveți dreptul să anulați sau să returnați comanda în termen de 14 zile, din orice motiv și fără o justificare. Ca si mai sus, articolul dumneavoastră trebuie să fie în aceeași stare în care l-ați primit, nepurtat sau nefolosit, cu etichete și în ambalajul original. Veți avea nevoie și de chitanța sau dovada achiziției.

RAMBURSĂRI
Vă vom anunța după primirea și verificarea returnării și vă vom anunța dacă rambursarea a fost aprobată sau nu. Dacă este aprobata, veți fi rambursat automat pe metoda de plată inițială în termen de 10 zile lucrătoare. Vă rugăm să rețineți că poate dura ceva timp pentru ca banca sau compania dvs. de card de credit să proceseze și să posteze rambursarea. Dacă au trecut mai mult de 15 zile lucrătoare de când v-am aprobat returnarea, vă rugăm să ne contactați la vanzari@kindertain.com.